Varovanie: Jeden vám nikdy stačiť nebude.

Aký koláč alebo sladké pečivo nesmie chýbať na vašom sviatočnom stole? Medovníky, linecké keksy, šuhajdy, vanilkové rožky?
V prípade, že nepatríte medzi milovníkov sladkostí, máme pre vás rýchly a voňavý slaný recept – vianočné klobásové koláče.
Ingrediencie:
- 1 kus vianočnej klobásy
- 500 gramov hladkej múky
- 250 gramov masla
- 250 gramov kyslej smotany
- 1 čajová lyžička soli
- 1 žĺtok
- sezamové semienka na posypanie
Príprava:
Hladkú múku preosejte do misky. Pridajte maslo izbovej teploty, kyslú smotanu, soľ a zo všetkých ingrediencií vypracujte cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a dajte na tri hodiny odležať do chladničky.
Cesto rozvaľkajte na tenký plát a vykrojte z neho hviezdičky. Polovica hviezdičiek by mala byť plná, druhá polovica s otvorom. Natrite ich žĺtkom a hviezdičky bez otvorov poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
Klobásu nakrájajte na tenké kolieska a poukladajte na hviezdičky. Na vrch položte hviezdičky s otvormi, posypte sezamovými semienkami a dajte piecť pri teplote 180°C na 15 až 20 minút! 🙂
Len pripomíname – jeden koláčik vám určite stačiť nebude 🙂
Zdroj, photo: kamzakrasou.sk