Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Arašidy: Nepriberá sa z nich!

Dopriať by sme si ich mali každý deň.

Ak nepatríte medzi nešťastníkov, ktorí majú na arašidy potravinovú intoleranciu, mali by ste si ich dopriať každý deň. Stačí jedna hrsť!

Rastlina, ktorá produkuje oriešky v tenkých škrupinkách, je známa ako podzemnica olejná a často sa jej hovorí aj zemný prach. V USA sa až polovica jej úrody použije na výrobu obľúbeného arašidového masla, ktoré je k dostaniu aj na slovenskom trhu.

Okrem výrazného antioxidačného účinku je plusom pre arašidy, a v konečnom dôsledku aj pre človeka, že liečia kožu a ochorenia s ňou spojené, chránia zuby pred zubným kazom, srdce, cievy aj pečeň.

Aj napriek tomu, že sa z arašidov zvykne robiť nepriateľ chudnutia, opak je pravdou. Ich energetickú výdatnosť síce nemožno poprieť, avšak obsahujú prevažne zdravé tuky. Ich konzumácia znižuje hladinu choresterolu v tele, ale neprispieva k zvýšeniu telesného tuku. Ak máte obavy, že po zjedení arašidov priberiete, bojíte sa zbytočne. Štúdie potvrdzujú, že ľudia, ktorí arašidy konzumujú pravidelne, majú nižšiu hmotnosť ako tí, ktorí ich vôbec nejedávajú. Vysvetlenie je jednoduché: arašidy človeka zasýtia, preto nemá potrebu často jesť! 😉

Zdroj: kamzakrasou.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.