Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Náhodný sex? Muži po ňom túžia utiecť, ženy sa chcú túliť!

Na začiatku sú príjemné pocity, na konci výčitky svedomia a obavy o dobrú povesť.

Až štyria z piatich mužov po sexe na jednu noc ľutujú, že k nemu došlo. V prípade žien je toto číslo ešte vyššie.

Podľa štúdie majú muži v tejto súvislosti najväčšie obavy z toho, že sa ich náhodná známosť z predošlej noci bude snažiť o ďalšie stretnutie. Ženy si zase vyčítajú, že do toho vhupli príliš rýchlo. Obe pohlavia sú po sexe na jednu noc rozčarované a hryzie ich svedomie, preto sa snažia na svoj úlet čo najskôr zabudnúť.

"Na tom nie je nič nové, že ľudia majú negatívne pocity po sexe," skonštatoval spoluautor a profesor psychológie Leif Edward Ottesen Kennair.

"Sexuálny akt sám o sebe môže posilniť puto medzi partnermi, ak sa vylúčia tie správne hormóny," vysvetlil.

"Pri náhodnom sexe sa ale väčšinou spúšťajú mechanizmy, ktoré zapríčiňujú, že človek pociťuje ešte väčšie odlúčenie,“ dodal.

Zatiaľ čo muži sa snažia po náhodnom sexe vypariť, ženy by sa najradšej ešte túlili. "Ženy chcú mať kvalitu, nie kvantitu, chcú, aby partner pri nich zostal," tvrdí odborník.

Zodpovedá to však evolučným stratégiám. Muži deti radšej plodia, ako sa o ne starajú. Ženy si zase často nahovárajú, že každý, s kým prežijú sex, môže byť otec ich dieťaťa, preto sa hneď snažia o čosi viac.

Medzinárodný prieskum zrealizovali nórski vedci. Ich vzorkou boli tridsiatnici z Brazílie, Kanady, Spojených štátov a Nórska.

Zdroj: premuza.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.