Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Môže lak na nechtoch vydržať 6 dní? Môže!

Základom úspechu ju nechať nechty oddýchnuť.

Dôverne známa situácia: Pred spaním si starostlivo nalakujete nechty a s vedomím, že lak na nich už predsa musel uschnúť, sa rozhodnete poddať sladkému spánku. Ráno sa však sklamane presvedčíte, že ste predsa len mohli vydržať bdieť trochu dlhšie. Trendy v manikúre totiž zatiaľ odtlačený vankúš na nechtoch neuznávajú.

Kvalitná manikúra je otázkou niekoľkých desiatok minút, avšak už o deň, dva neskôr vyzerá všelijako, len nie vábivo na pohľad. Popraskaný a zošúchaný lak je zlou vizitkou, avšak existujú spôsoby, ako jeho životnosť predĺžiť aspoň na 6 dní.

Základom úspechu ju nechať nechty oddýchnuť. V praxi to znamená, dať si medzi dvomi lakovaniami aspoň jeden deň pauzu. Ak sa vám táto prestávka zdá byť dlhá, skráťte ju aspoň na jednu noc. Aby sa efekt neminul účinku, nechty si treba precízne odlakovať, ostrihať a opilníkovať.

Dôležitú úlohu zohrá aj použitie hydratačného krému na ruky a špeciálnych nechtových olejčekov, vrátane kokosového alebo olivového oleja. Lak priľne najlepšie na suché nechty. Pred lakovaním je dobré umyť a dôkladne si vysušiť ruky. Výborný je v tejto súvislosti saponát na riad. Na odmastenie nechtov zase poslúži odlakovač, lekárenský lieh alebo pleťové tonikum.

Pri samotnom lakovaní nechtov sa odporúča použiť aspoň dve vrstvy. V prípade dlhých nechtov je potrebné prejsť štetcom aj po ich kolmej časti, kde sa lak zvykne lúpať najskôr. Dôkladné zaschnutie je nechtov je viac ako nutné.

Zdroj: kamzakrasou.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.