Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Víkendová inšpirácia: Upečte si jednoduchý špaldový perník s čokoládou a brusnicami

Namiesto brusníc môžete pokojne použiť iné sušené ovocie.

Pred nami je ďalší víkend, možno hľadáte inšpiráciu na zákusok, ktorý by ste mohli upiecť. Čo tak kombinácia špaldovej múky, džemu, čokoládovej polevy a brusníc? Už pri čítaní sa človeku zbiehajú slinky!

Ingrediencie:

  • 200 gramov hladkej špaldovej múky
  • 200 gramov hladkej pšeničnej múky
  • 200 gramov hnedého cukru
  • 2 vajíčka
  • 4 dcl mlieka
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 prášok do perníka
  • 2 polievkové lyžice kyslého džemu

Postup:

Hnedý cukor rozmelieme na prášok. Vyšľaháme s vajíčkami. V inej miske zmiešame obe múky, škoricu, kakao, sódu a prášok do perníka. Do vyšľahaných vajíčok pridáme olej, rum a časť mlieka. Sypkú zmes pridáme postupne a preosiatu cez sitko, aby sme sa vyhli možným hrudkám.

Keď minieme všetko mlieko aj sypkú zmes, pridáme džem a zmes premiešame za pomoci metličky alebo šľahača na nízkych otáčkach. Na záver opatrne pridáme brusnice, ktoré sme predtým sparili horúcou vodou, aby trochu zmäkli.

Perník pečieme 15 až 20 minút v rúre vyhriatej na 180°C. Plech je potrebné vysypať múkou alebo použiť papier na pečenie.

Vo finále na upečený perník natrieme kyslý džem. Počkáme, kým vychladne a pridáme ďalšiu vrstvu džemu. Napokon koláč polejeme čokoládou, ktorú sme si pripravili z horúcej smotany na šľahanie a nalámanej čokolády.

To je všetko. Držíme palce pri pečení a želáme dobrú chuť! 🙂

Zdroj, photo: kamazakrasou.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.