Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Malá škola líčenia: Viete, čo je to strobing?

Pripomeňte si s nami trendy v líčení za rok 2016

„Príliš mnoho líčidiel a príliš málo oblečenia je u ženy vždy príznakom zúfalstva,“ nechal sa raz počuť írsky spisovateľ Oscar Wilde. Práve na prvú čas jeho tvrdenia sú zamerané nasledujúce vety. Čo je ešte málo a čo je už príliš v oblasti líčenia?

Strobing patri(l) v roku 2016 medzi najobľúbenejšie trendy v líčení. Ide o techniku kontúrovania tváre, za pomoci ktorej dosiahneme prirodzený vzhľad a žiarivo lesklú pleť. Základné pravidlo: zvýrazniť a rozjasniť.

Husté riasy = hustý pohľad. Ešte stále úradujúci rok 2016 sa v oblasti líčenia niesol v znamení dlhých, hustých a oddelených mihalníc. A dovolené bolo aj „podvádzanie“ – umelými riasami alebo ich profesionálnym predĺžením.

Farebné špirály. Ďalší z tohtoročných trendov bol určený predovšetkým ženám, ktoré sa vyžívajú v extravagancii. Navyše, maskara neobvyklej farby je akýmsi návratom do detských čias, keď bola rovnako populárna, hoci v inej vekovej kategórii žien. Tento rok ako prvá zaradila do svojej kolekcie farebnú špirálu francúzska značka YSL (Yves Saint Laurent).

Metalické očné tiene. Bez ohľadu na farbu očí, sú dokonalé najmä pre jesenné líčenie. Prím hrajú odtiene oranžovej, horčicovej, čokoládovej a tmavej medenej.

Farebné očné linky. Ďalší spôsob, ako oživiť bežné líčenie. Tento odvážny trend úradujúci v roku 2016 je však určený „uleteným“ ženám, ktoré sa neboja skúmavých pohľadov okolia.

Farebné obočie. Obočie vo všeobecnosti je veľmi dôležité a predstavuje jeden z hlavných rysov tváre. Zväčša sa proklamuje jeho prirodzený vzhľad, rok 2016 však v tomto smere priniesol novinku – farby! Zrejme nie na bežné nosenie, ale ako príjemný úlet, napríklad na večernú party, vyskúšajte si obočie zafarbiť naružovo, namodro, nazeleno, nafialovo alebo nažlto.

Plné pery – celoročný trend. V rámci tohto líčenia nie je zakázané aplikovať rúž alebo lesk aj za obrysy pier, pričom však treba mať na pamäti, že k vínovo červenej, bordovej alebo dokonca čiernej farbe sa hodia jemne nalíčené oči a prirodzene upravené obočie.

Uhryznuté pery. Nie doslova, len vzhľadom. Tento trend k nám v roku 2016 zavítal z Kórey a založený je na takom maľovaní pier, keď sa farba umiestni len do ich stredu. Taký úsmev potom vyzerá veľmi nevinne.

Prirodzené obočie. Nedokonalé, bez ostrých obrysov. Inak povedané, v roku 2016 si môžeme obočie upravovať menej starostlivo, dbá sa totiž na jeho „divý look“. Hrubé, husté, neučesané. K takému obočiu sa však hodia starostlivo upravené pery.

Nekonvenčné farby na pery. Sú ženy, pre ktoré je krvavý červený rúž „too much“ alebo takzvane cez. Avšak, trendy v líčení v roku 2016 diktujú aj odvážne a šialené odtiene – mentolovú, modrú, žltú… Stačí sa len odviazať 😉

Zdroj: kamzakrasou.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.