Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Ligotavé róby a zmyselná čipka hitom na Plese v opere!

To najlepšie zo slovenských šatníkov predviedli prominenti na 15. ročníku Plesu v operu.

Plesová sezóna na Slovensku je odštartovaná!

Obdobie plesov na Slovensku sa už tradične začína Plesom v opere. Jeho 15. ročník sa až na niekoľko módnych zaváhaní niesol v podobe štýlu, elegancie, noblesy a prehliadky toho najlepšieho zo slovenskej módy.

Mohutné sukne, úzke siluety, množstvo flitrov, šifón a náročné účesy

Prominentná slovenská udalosť, Ples v opere, pravidelne hostí významné osobnosti z politiky, kultúry, vedy, obchodu či umenia, vždy v priestoroch historickej budovy Slovenského národného divadla.

V poradí už 15. ročník sa niesol v znamení veľkolepej výzdoby v štýle baroka a dámy sa na plese predviedli v róbach od flitrovaných šiat až po tradičné "torty" s veľkými a ťažkými kruhovými sukňami. Tohtoročným hitom však boli ligotavé materiály a nežná či zmyselná čipka.

Jednou z najlepšie oblečených dám večera bola aj tento rok riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová. Smaragdovozelenú róbu z čipky s dlhou vlečkou a nariasenými rukávmi pre ňu pripravila slovenská dizajnérka Hana Převrátilová.

Ďalšia z dám, ktoré počas večera jednoznačne zažiarili, bola aj už bývalá riaditeľka súťaže Miss Slovensko Lucia Hablovičová. Tá prišla na Ples v opere tradične v róbe z dielne svojho kamaráta a plesového partnera Borisa Hanečku. Čierne šaty so širokou sukňou a vrchnou časťou inšpirovanou barokovým korzetom dopĺňala ručná výšivka zo strieborných a bielych kamienkov a korálok. Pôvodne mali byť šaty cyklámenové, konečný model však však viac pripomínal hviezdnu oblohu.

Šťastnú ruku pri voľbe šiat mala aj manželka populárneho herca Dana Dangla, ktorá si svoj elegantný model v sivej farbe vybrala tiež od návrhárky Hany Převrátilovej.

Moderátorka Alena Heribanová prekvapila broskyňovou róbou z dielne obľúbeného Fera Mikloška. Jeho modely sa na Plese v opere vyskytli niekoľkokrát, podobne ako aj modely Jany Pištejovej, ktorá v počte spokojných zákazníčok na prvom plese sezóny tento rok jednoznačne viedla.

Čierna, zlatá, červená, zelená a modrá

Prím na Plese v opere hrala čierna, zlatá, červená, zelená a modrá farba. Príjemným osviežením bolo aj niekoľko šiat v púdrových odtieňoch ružovej, béžovej či krémovej farby. Významné zastúpenie mali i biele modely.

Jubilejný 15. ročník Plesu v opere otvoril 10. januára slávnostným úderom na gong spevák Rick Astley. Úlohy moderátorky sa zhostila herečka Monika Hilmerová.

ZDROJ: SITA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.