Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Kruhy pod očami nepristanú nikomu!

Zbavíte sa ich rýchlejšie ako rýchlo.

Tmavé kruhy pod očami sú neželanou ozdobou. Kedysi ukazovateľ vyššieho veku, dnes znak uponáhľanosti, nedostatku spánku, zlej stravy, fajčenia a znečisteného životného prostredia. Ako sa ich zbaviť? Čítajte ďalej.

Vyspite sa!

Nielen dĺžka spánku, ale aj poloha, v ktorej spíme, ovplyvní náš zovňajšok. Ideálne je dopriať si denne 6 až 8 hodín kvalitného spánku, na chrbte a s hlavou podopretou vankúšom.

O kruhy pod očami si koledujete aj pri nadmernom používaní soli a alkoholu.

A pokiaľ možno, nešúchajte si ich, ani keď vás zasvrbia. Pokožka v okolí očí je totiž mimoriadne citlivá a jemná, preto by mohlo dôjsť k jej poškodeniu. Aj pri líčení je dôležité dbať na to, aby bol mejkap alebo korektor do pokožky jemne "vklepkávaný".

Slnečné lúče úradujú aj v zime!

Napriek tomu, že je slnko na jeseň a v zime menej intenzívne, ochranu očí by sme podceniť nemali. Práve naopak. Slnečné lúče tmavé kruhy pod očami ešte viac zvýraznia. Ako prevencia však stačí kvalitný opaľovací krém.

Ak už tmavé kruhy pod očami máte, zabaľte kocku ľadu do uteráka a priložte si ju striedavo na ľavé a pravé oko. Zbaviť by ste sa takto mali aj opuchnutých vačkov pod očami. Ak práve nemáte k dispozícii ľad, rovnako účinný bude vatový tampón namočený v studenej vode alebo vylúhované vrecúško čaju.

Ovocie a zelenina by mali byť samozrejmosť!

Ak práve nemáte chuť chrúmať jablko alebo šalátovú uhorku, nakrájajte si ich na plátky a priložte na unavené oči. Najlepší efekt dosiahnete, ak to urobíte v dopoludňajších hodinách. Opuchy pod očami a tmavé kruhy by mali zmiznúť.

Zdroj: kamzakrasou.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.