Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Miro Žbirka dostal na narodeniny knihu!

Volá sa Zblízka a prečítať si ju budete môcť aj vy.

Miro Žbirka a Marika Gombitová opäť na jednom pódiu

Veľkolepé česko-slovenské turné hudobníka Mira Žbirku s názvom Road to Abbey Road sa skončilo s obrovským úspechom. Koncerty v Prahe, Ostrave, Bratislave a Košiciach dostali od prítomných divákov standing ovation. Patrilo však aj jeho hudobným hosťom, najmä legendárnej Marike Gombitovej. Symbolickou bodkou za turné bude koncerte v Londýne v sobotu 29. októbra.

Zostrih najzaujímavejších momentov z turné zachytil v dokumente hudobníkov syn David Žbirka, ktorý na všetkých koncertoch zaznamenával dianie na pódiu aj za ním.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

V piatok 21. októbra oslávil Miro Žbirka 64-te narodeniny. K úspešnému turné a limitovanej edícii najväčších hitov 22×2 Best of na dvoch vinylových dvojplatniach dostane a fanúšikom „posunie“ aj novú knihu s názvom ZBLÍZKA, ktorú napísal hudobný publicista Honza Vedral.

"Keby mala kniha Zblízka podtitul, bol by to ‚hudobný príbeh‘, pretože sa pri jej vzniku ukázalo, že Miro Žbirka často, aj keď možno len podvedome, písal soundtrack k svojim životným peripetiám," povedal o knihe jej auto

"Myslím si, že sme sa s Honzom v rámci nejakého rozhovoru pre noviny zadebatovali o hudbe a ja som mu, samozrejme, pridal pár svojich historiek. Tých rozhovorov bolo nakoniec viac a napadlo mi, že by mohla konečne vzniknúť kniha o tom, čo bolo a je v mojom živote dominantné. Kniha o hudbe, príbehoch vzniku skladieb či o koncertoch, ktorých bolo veľmi veľa. K nečakaným objavom dávnych príbehov ma viedli aj Honzove históriou nezaťažené otázky. Keď som mu vysvetľoval realitu minulosti, bol niekedy veľmi prekvapený a ja som si pri tom spomenul aj na veci, na ktoré by som radšej zabudol," objasnil vznik knihy Miro Žbirka.

V knihe sa objavia aj nikdy nezverejnené fotografie zo súkromia a zo zákulisia koncertov. Doplní ju kompletná diskografia Mira Žbirku, vrátane obalov všetkých albumov. Všetci fanúšikovia sú pozvaní na slávnostný krst aj autogramiádu, ktoré sa uskutočnia 15. novembra v Bratislave a 21. novembra v Prahe. Kniha by sa mala dostať do predaja už v priebehu tohto týždňa.

Zdroj: teraz.sk; YouTube

Photo: Official FCB/Miro Zbirka

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.