Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Vatikán chcel dať stopku najznámejšej sieti s rýchlym občerstvením. Neúspešne!

„Nikdy by som nezjedol niečo od McDonald’s,“ vyjadril sa kardinál Sgreccia.

Hoci Vatikán vyjadril nekompromisný nesúhlas s otvorením filiálky siete rýchleho občerstvenia McDonald’s neďaleko Námestia sv. Petra, a napriek protestom viacerých kardinálov, prvá reštaurácia otvorená bude.

"Všetko je v súlade so zákonmi, tradíciou aj záujmami Svätej stolice. Nevidím nič negatívne na otvorení tejto reštaurácie. Rokovalo sa o nájomnom a správca nehnuteľnosti považuje ponuku manažérov americkej skupiny za čestnú. Dohoda je podpísaná, žiadny škandál neexistuje. A Vatikánu to prinesie výhody," cituje agentúra APA z rozhovoru kardinála Domenica Calcagnu pre denník La Repubblica.

Úplne opačný názor zastáva kardinál Elio Sgreccia, predseda Pápežskej akadémie pre život, ktorá sídli v rovnakej budove ako spomínaná reštaurácia. Kardinál si myslí, že McDonald’s nezodpovedá gastronomickej tradícii Ríma a podľa najnovších štúdií neprospieva ani zdraviu spotrebiteľov.

"Nikdy by som nezjedol niečo od McDonald’s," vyjadril sa Sgreccia.

Argument, že Vatikán bude vďaka tejto reštaurácii inkasovať 30.000 eur mesačne, kardinál odmietal. "Nemožno myslieť len na podnikanie. Namiesto toho sa mali tieto priestory využiť pre ochranu chudobných, ako nás to učí Svätý Otec."

McDonald’s vznikne na ploche 538 štvorcových metrov, z reštaurácie bude výhľad na Apoštolský palác.

Zdroj: TASR

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.