Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Mali ste už 25 rokov? Čítajte ďalej!

Čím sme starší, tým…

S pribúdajúcim vekom v živote strácame …

Povedz mi, koľko máš rokov a ja ti poviem, koľko máš priateľov. S pribúdajúcim vekom údajne strácame priateľov. Ich počet je najvyšší v 25-tom roku nášho života. Keďže ide o vek, po ktorom sa aj ženy, aj muži zvyknú „usadiť“ a budovať si partnerský vzťah, je logické, že sa od tohto momentu okruh priateľov začne zužovať.

Intenzívnejšie sa priateľov vzdávajú ženy, aj keď sú to práve ony, ktoré staré priateľstvá neskôr takpovediac „oprášia“. Stane sa tak okolo veku 39, odkedy si vyšší počet „spriaznených duší“, v porovnaní s mužmi, udržiavajú do konca svojho života. Jedným z dôvodov sú odrastené deti a ich odchod z domu.

Fínsko-britský výskumný tím sa pokúsil vyčísliť presný počet priateľov, ktorý obe pohlavia počas života majú. Urobil to na základe telefonických rozhovorov medzi tromi miliónmi Európanov a Európaniek, pričom bol zohľadnený aj ich vek. Napokon prišli na to, že 25-roční muži absolvovali mesačne telefonáty s cca 90-timi ľuďmi, u žien (rovesníčok) bolo toto číslo 17,5. Okolo 39-teho roku života sa však situácia u oboch pohlaví zmenila a zatiaľ čo ženy si mesačne zavolali s 15-timi kamarátmi, muži s 12-timi.

Zdroj: premuza.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.