Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Maľujete si? Farbičky prezradia, či ste (ne)šťastní!

Arteterapia zbavuje stresu a hnevu. Človeku však nastavuje zrkadlo.

Prepadli ste aj vy trendu antistresových omaľovánok? Po pastelke akej farby siahate najčastejšie? Zvláštna otázka? Vôbec nie. Farbičky majú v tejto súvislosti zaujímavú výpovednú hodnotu. Naznačia vám, ako sa v tomto období skutočne cítite, aj keď si to možno neradi pripúšťate.

Biela farba od nepamäti symbolizuje čistotu a nevinnosť, má však aj negatívnu stránku. Napovedá o nízkom emočnom kvociente, o chlade a o prehnanom perfekcionizme.

Žltá farba má byť prejavom žiarlivosti, vyjadruje tiež túžbu po slobode a strach z obmedzovania. Rovnako však znamená závisť a nízke sebavedomie.

Oranžová farba sa najčastejšie ocitá v rukách pozitívnych ľudí, na druhej strane, ak si ňou maľujete v čase, keď máte zlú náladu, zrejme sa tak snažíte potlačiť túžbu po úspechu a uznaní.

Ružová farba je zo všetkých najromantickejšia, jej odvrátenou stránkou môže byť sentimentálna nálada a vnímanie sveta cez ružové okuliare, kvôli ktorým sa človek vedome klame.

Fialová farba je v charakterizovaní aktuálnych pocitov najjasnejšia. Hovorí o smútku, melanchólii, nešťastí, rezignácii a utrpení.

Červená farba, farba lásky, odráža v negatívnom ponímaní nenávisť a veľký hnev.

Zelená farba súvisí s peniazmi. Ak ju počas kreslenia používate veľmi často, alebo sa za nimi práve naháňate, alebo ste zaťažení na majetky vo všeobecnosti. Ďalšie nepríjemné vlastnosti, ktoré táto farba vyjadruje, sú neúprimnosť a falošnosť.

Modrá farba, čím je tmavšia, tým naivnejšia a vnútorne prázdna osoba ňou maľuje. Jej tyrkysový odtieň nelichotivo „usvedčuje“ náladovú, infantilnú a vzťahovačnú povahu.

Čierna farba, hoci veľmi elegantná, je vždy vyjadrením smútku a opustenosti. V prípade, že jej je na omaľovánke veľa, zrejme bojujete so strachom. V kombinácii so sivou farbou napovedá tiež o pocite viny.

Zdroj: kamzakrasou.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.