Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Slováci si do pohára častejšie nalievajú minerálku!

V roku 2015 sme na osobu vypili 58 litrov minerálnej alebo pramenitej vody.

Pitný režim Slovákov sa mení!

Stále viac sa pritom orientujeme na zdravé trendy. Svedčia o tom posledné štatistiky o užívaní nealkoholických nápojov a minerálnych vôd. Ich celková spotreba vzrástla, jeden obyvateľ vypije ročne 80 litrov rozličných druhov nápojov.

"Najviac Slováci konzumovali minerálne a pramenité vody, ktorých spotreba narástla o 16%. Kým v Európskej únii bola priemerná spotreba balenej vody na obyvateľa 109 litrov, v prípade Slovenska ide o 80 litrov a v Českej republike len 47,7 litra," uviedla Lucia Morvai, výkonná riaditeľka Asociácie výrobcov nealkoholických nápojov a minerálnych vôd na Slovensku.

Záujem o balenú vodu je v súčasnosti aj na slovenskom trhu vyšší ako o sladené nealkoholické nápoje, čo kopíruje celosvetový trend. "Výrobcovia nápojov neustále pracujú na inováciách, vďaka čomu vzniká množstvo zaujímavých kombinácií. Spotrebitelia dnes čoraz viac pri nákupe zvažujú pridanú hodnotu každého z produktov – zdravotný prínos, zabezpečenie kvalitnej hydratácie, obsah energie, vitamínov, minerálov a podobne," upresnila Morvai.

V roku 2015 vypil Slovák v priemere 58 litrov čistej minerálnej a pramenitej vody a 22 litrov ochutených variantov.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.