Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Ako sa o seba starajú ženy po celom svete? Nechajte sa inšpirovať!

Španielky, Japonky, Grékyne, Indky, Egypťanky, Francúzsky aj Švédky majú overené tipy na krásu.

Všade na svete sa muži otáčajú za krásnymi ženami. Na Slovensku sa nemusia, lebo oproti kráča ďalšia. M. Lasica

O Slovenkách sa už roky traduje, že patria medzi svetové krásky. Aby tomuto tvrdeniu neostali nič dlžné, nezanedbávajú starostlivosť o svoj vzhľad. Aj prirodzená krása si vyžaduje každodennú „údržbu“, preto vzniklo množstvo beauty tipov, ktoré si medzi sebou shareujú nežné polovičky z celého sveta. Tu je 7 najznámejších z nich:

ŠPANIELSKO: TMAVÉ KRUHY POD OČAMI ZMIZNÚ VĎAKA ZEMIAKOM

Španielky sa nepríjemných tmavých kruhov pod očami zbavujú za pomoci surových zemiakových plátkov. Čerstvé a plné šťavy si ich na cca 10 minút priložia na oči. Ak sa rozhodnete tento trik vyskúšať, pozor na to, aby sa vám zemiaková šťava nedostala priamo do vnútra oka.

JAPONSKO: CHCETE, ABY VAŠA POKOŽKA VYZERALA STÁLE MLADO? NECHODIEVAJTE NA SLNKO

Napriek tomu, že opálená pokožka vyzerá príťažlivo, Japonky si veľmi potrpia na používanie krémov s vysokým UV faktorom. Vedia totiž, že slnko pokožku zároveň vysušuje a spôsobuje neželaný efekt starnutia. Japonské ženy preto hlásia trend neopálenej pokožky, ktorý sa postupne šíri aj do Európy.

GRÉCKO: JEDÁLNIČKOM K DOKONALEJ PLETI

Grécke ženy si krásu pestujú skrz svoj jedálniček. Ten je zameraný na zdravú a kvalitnú stravu, ktorá obsahuje olivový olej, olivy, ryby, bylinky, zeleninu a jedlá plné antioxidantov. Preto sa väčšina dovolenkárok vracia z pobytu pri gréckom mori nielen s krásnym opálením, ale aj sviežo vyzerajúcou pokožkou.

INDIA: CHCETE MAŤ VLASY KRÁSNE AKO RODENÁ INDKA? DOPRAJTE IM SPRÁVNY OLEJ

Indické ženy sú už z diaľky rozpoznateľné vďaka svojim hustým, lesklým a zdravo vyzerajúcim vlasom. Ich kvalita je skutočne závideniahodná a vraj za to môže olivový alebo mandľový olej. Ten majú Indky vo zvyku použiť aspoň jedenkrát za týždeň, čo zrejme skutočne stačí na to, aby ich koruna krásy vyzerala dokonalo.

Zamatová pokožka. Jemná a hladká. Ktorá žena by po takej netúžila? Túžba sa však veľmi jednoducho môže stať realitou. Stačí si, rovnako ako egyptské ženy, dopriať tzv. Kleopatrin kúpeľ. Recept na neho je jednoduchý: do kúpeľa treba vliať dve šálky mlieka.

FRANCÚZSKO: ÍSŤ SPAŤ NEODLÍČENÁ JE HRIECH

Čím to je, že Francúzsky takmer vôbec nenosia mejkap? Nepotrebujú ho. Stačí im totiž dobrý krém a transparentný púder. Napriek tomu majú krásnu a už na prvý pohľad viditeľne pestovanú pokožku. V rámci starostlivosti o ňu sú mimoriadne prísne, nikdy nejdú spať neodlíčené a nutnosťou je pre ne hydratačný krém.

ŠVÉDSKO: SILA JE V SAUNE

Švédske ženy nedajú v starostlivosti o svoju vonkajšiu aj vnútornú krásu dopustiť na saunu. Ňou si taktiež čistia pleť. Veľmi často teda absolvujú tzv. nadparovanie.

Nech už sa rozhodnete vyskúšať ktorýkoľvek z uvedených beauty tipov, užite si jeho výsledok! 🙂

Zdroj: kamzakrasou.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.