Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Čakajú vás promócie? Kúpte si silonky!

Promócie sú formálnym stretnutím s vlastným dress codom.

Promócia, to je slávnostný akt, počas ktorého sa štúdium na vysokej škole zavŕši získaním akademického titulu a diplomu. Už prívlastok „slávnostný“ túto udalosť predurčuje na dodržiavanie spoločenskej etikety, ktorej neoddeliteľnou súčasťou je aj vhodný dress code. Ponúkame preto zopár užitočných rád, ako na promócii už na prvý pohľad vytvoriť príjemný dojem.

Nadýchaná a farbami hýriaca TUTU alebo DOLLY sukňa s jednoduchým tielkom z úpletu je absolútne nevhodnou voľbou. Rovnako si treba ustrážiť priesvitnosť materiálov. Pod šatami by v žiadnom prípade nemalo byť vidieť spodnú bielizeň. Aj v prípade, že máte dokonalú postavu a pekné ženské krivky, promócie sú formálnou udalosťou, na ktorej by ste mali oželieť krátke a príliš obtiahnuté šaty. Naopak, zvoľte dĺžku po kolená, prípadne mierne nad kolená. V tomto prípade jednoznačné platí, že menej je niekedy viac, preto stavte na jednoduchosť strihu bez divokých vzorov, výrazných aplikácií či trblietavých flitrov. Dôležitá je aj zvolená farba, odporúča sa šedá, čierna, tmavšie odtiene fialovej, krémová, staroružová aj bordová.

Podceniť by ste nemali ani obuv. Topánky na promócie by mali žiariť čistotou, nehovoriac o bezchybnom podpätku. Baleríny či tzv. kristušky sú v tomto prípade módne faux pas. Ak stavíte na uzavreté lodičky s decentným 2 až 6-centimetrovým podpätkom neutrálnej farbe, určite nič nepokazíte.

Bez ohľadu na počasie, promócie si ako slávnostná udalosť vyžadujú, aby si žena obliekla matné pančuškové silonky a neodhaľovala nahú kožu.

Zdroj:

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.