Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Toaletný papier na záchodovú dosku nepatrí!

Robíte veľkú chybu, ak si myslíte, že sa takto chránite pred baktériami.

Muži sú z Marsu, ženy sú z Venuše. Potvrdzuje to nielen rozdielnosť ich názorov, ale aj pestovanie niektorých (zlo)zvykov, ktorým opačné pohlavie nie vždy rozumie. Napríklad prekrývanie záchodovej dosky toaletným papierom pred použitím toalety je viacmenej typickou ženskou záležitosťou. Vedci však nežné polovičky varujú a mužom nahrávajú na smeč – je to zbytočné a ešte aj škodlivé!

Hoci by sa mohlo zdať, že toaletný papier na záchodovej doske má význam a spĺňa v prvom rade hygienickú funkciu, nie je to celkom tak. Na verejnom WC je podľa laboratórnych testov často menej baktérií, ako napríklad na špongii na umývanie riadu alebo na pracovnej doske v kuchyni. Ideálnym prostredím pre baktérie je práve toaletný papier, za čo môže jeho drsný povrch, ktorý bol navrhnutý tak, aby dokázal absorbovať čo najviac nečistôt. Okrem toho zväčša sa nachádza v tesnej blízkosti záchodovej misy a pri spláchnutí sú baktérie rozprašované do okolia, teda aj na toaletný papier. Najúčinnejšou ochranou je vždy naša pokožka!

Sadnúť si na verejných toaletách na záchodovú dosku bez toho, aby sme si na nej z toaletného papiera urobili hygienický štít, nie je zdravie ohrozujúce. Stačí si po použití WC dôkladne umyť ruky a efekt bude rovnaký, ak nie je lepší!

Zdroj: premuza.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.