Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Letíte na dovolenku prvýkrát?

Poradíme vám, na čo sa musíte pripraviť.

V prípade, že cestujete na dovolenku letecky, mali by ste si pamätať nasledujúce pravidlá!

Podľa hovorkyne Letiska Milana R. Štefánika v Bratislave, Veroniky Ševčíkovej, by mali cestujúci prísť na letisko dve hodiny pred plánovaným časom odletu. "V tom čase sa otvára check-in aj bezpečnostná kontrola," priblížila.

V prípade check-in(u) ide vlastne o registráciu cestujúcich na daný let. Preto je potrebné, aby ste si na tieto úkony vyhradili dostatok času. Check-in sa zatvára 40 minút pred odletom, v prípade iných leteckých spoločností to môže byť až hodina.

"Ak sa cestujúci dostaví na registráciu na odlet, teda check-in, neskôr ako 40 minút, respektíve hodinu pred odletom, a registrácia je už uzatvorená, cestujúci nebude pripustený na odlet," upozornila Ševčíková.

Pri registrácii na odlet sa cestujúci musí preukázať letiskovému personálu platným cestovným dokladom, pasom alebo občianskym preukazom, prípadne aj vízami, ak ich krajina, do ktorej cestuje, vyžaduje vopred."

Dĺžka platnosti pasu musí byť spravidla ešte šesť mesiacov po návrate z viacerých destinácií," dodala hovorkyňa. Pri registrácii cestujúci odovzdá podanú batožinu a od personálu dostane palubnú vstupenku a potrebné inštrukcie, vrátane čísla nástupnej brány. V danej chvíli sa môže presunúť na bezpečnostnú kontrolu.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.