Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Režisér filmu Pelíšky prichádza s novou snímkou. Budete mať zimomriavky, aj sa zasmejete!

Film sa odohráva v Bratislave za komunistického režimu a rozpráva príbeh vypočítavej učiteľky.

Premiéru nového slovenského filmu Učiteľka uviedli jeho tvorcovia na v poradí 51. Medzinárodnom filmovom festivale (MFF) v Karlových Varoch. Divákov na mieste pozdravili herci Zuzana Mauréry, Csongor Kassai, Peter Bebjak aj režisér Jan Hřebejk. Snímka bojuje v Hlavnej súťaže MFF o Krištáľový glóbus.

Film vznikol ako československá koprodukcia, pričom hlavné úlohy obsadili najmä slovenskí herci. „Chcela som presvedčiť tvorcov, aby na filme pracovali s našimi hercami, ktorí podľa mňa mohli priniesť príbehu čosi výnimočné. Účasť na tomto festivale dokazuje, že to spojenie šťastné bolo,“ povedala producentka Zuzana Mistríková.

Film sa odohráva v Bratislave za komunistického režimu a rozpráva príbeh vypočítavej učiteľky. Hlavnú postavu stvárnila Zuzana Mauréry. „Táto postava bola na jednej strane absurdná a hrozná, ale na druhej strane veľmi vtipná,“ zhodnotila herečka.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Režisér Hřebejk považuje účasť Učiteľky na MFF za obrovský úspech. „Chceli sme nakrútiť slovensko-český televízny film a dúfali sme, že ho bude možné premietať aspoň na Slovensku,“ povedal režisér. O film už prejavili záujem distribútori z Grécka a Nórska. Diváci budú môcť film vidieť v českých a slovenských kinách od 21. júla.

Zdroj: teraz.sk; YouTube

Photo: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.