Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Historický deň pre slovenskú cyklistiku: Peter Sagan si obliekol žltý dres!

Úradujúci majster sveta je prvým Slovákom, ktorému sa to podarilo.

Cyklista Peter Sagan ukončil 3 roky trvajúce suchoty a v nedeľu si pripísal piaty triumf v kariére na Tour de France.

Zároveň si prvýkrát v kariére obliekol žltý dres pre lídra legendárneho podujatia, čo sa mu podarilo ako prvému Slovákovi v histórii. 26-ročný jazdec stajne Tinkoff zvíťazil v 2. etape zo Saint-Lô do Cherbourgu-Octeville (182 km), keď sa presadil v záverečnom špurte do cieľa.

Úradujúci majster svetasi výborne naplánoval svoj útok a na jeho silný nástup v posledných desiatkach metrov nedokázal nikto ďalší adekvátne zareagovať. Sagan čakal na svoje piate etapové víťazstvo bez dvoch dní tri roky. Prvé tri vavríny získal hneď pri svojej premiére na "starej dáme" v roku 2012, o rok neskôr v siedmej etape pridal štvrté víťazstvo a to piate sa zrodilo uplynulú v nedeľu.

"Som veľmi prekvapený, že som vyhral, pretože som si myslel, že na čele sú ešte stále dvaja pretekári z úniku. Prešiel som cieľ a všetci mi hovorili, že som vyhral. Som za to veľmi rád. Dnes pracoval dobre celý tím. V závere mi veľmi pomohol Roman Kreuziger. Julian Alaphilippe bol veľmi blízko k víťazstvu, no v špurte som ho zdolal. Prvýkrát v kariére si oblečiem žltý dres, za čo som nesmierne rád," povedal nový líder celkového poradia v prvom televíznom rozhovore.

Sagan má zároveň aj zelený dres pre lídra bodovacej súťaže.

https://www.youtube.com/XWY0HEbwtlE

Od začiatku etapy na cyklistov pršalo, napokon sa však nepotvrdili prognózy o silnom vetre od mora, ktorý mohol výrazne potrhať pelotón.

"Je to historický deň pre slovenskú cyklistiku. Som prekvapený z toho, že nevedel o tom, že vyhral. Je to fantastické, bolo to jasné víťazstvo, nie len o pár centimetrov. Zúročil skúsenosti z predošlých rokov. Dúfajme, že ostane v žltom čo najdlhšie. Minimálne ďalšie dve etapy sú rovinaté," povedal prezident Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) Peter Privara.

Zdroj: teraz.sk; YouTube

Photo: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.