Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Hračka nášho detstva – švihadlo! Prečo sa oplatí ho oprášiť?

Švihadlo je lacné, skladné a …

Aké dávne sú pre vás časy, keď ste sa zabávali skokmi cez švihadlo? 🙂

Napriek tomu, že ste vyrástli do dospelého veku, túto športovú aktivitu môžete smelo ďalej praktizovať. Nielenže si zlepšíte "kondičku", ale si aj posilníte svaly, nehovoriac o stratených kilogramoch.

Skákanie cez švihadlo má nesporné výhody. Jednak je málo miest, na ktorých by sa toto cvičenie nedalo uskutočniť, jednak táto športová pomôcka nie je náročná na prenos ani finančné náklady.

Do skákania cez švihadlo zapájame naraz svaly na rukách, na nohách aj na chrbte, pričom za hodinku cvičenia dokážeme spáliť až 800 kalórií, čo sa však odvíja aj od našej fyzickej kondície a intenzity, akou skáčeme. Ďalším pozitívom tejto hry z detstva je fakt, že naše kĺby nie sú zaťažované natoľko, ako napríklad pri pravidelnom behaní. Aj túto športovú aktivitu je ale dobré prekonzultovať s lekárom.

Výber švihadla nie je náročný, ak ste začiatočník, úplne vám postačí textilné s pohodlnými rukoväťami. Na čom však záleží a čo treba zohľadniť, je jeho dĺžka, ktorá sa odvíja od našej výšky. Pri výške okolo 170 centimetrov by malo byť švihadlo dlhé 250 centimetrov. Vyšším postavám sa odporúča zadovážiť si švihadlo s dĺžkou 270 centimetrov a viac.

Spôsob skákania cez švihadlo je opäť v našej réžii, dôležité je, aby sme lakte držali pri tele, ruky mali na úrovni pásu a neskákali príliš vysoko. Začiatočníci by nemali prekročiť hranicu 30 až 60 preskokov za minútu a až postupne svoj výkon zlepšovať!

Zdroj: kamzakrasou.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.