Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Muži sa sťažujú: Ženy si dlho vyberajú, čo si oblečú!

Žena nosí menej ako polovicu svojho šatníka.

Legenda hovorí, že existuje žena, ktorá ráno otvorí svoj šatník a má si čo obliecť. Zo školských lavíc si však pamätáme, že sa legendy nie vždy zakladajú na pravdivom tvrdení. Oveľa reálnejšia sa už zdá byť situácia, keď ráno pred odchodom do práce žena nervózne stepuje pred skriňou, skúša si jednu vec za druhou, ale vo svojom outfite nenachádza uspokojenie. Jednoducho, nemá si čo obliecť. A vtedy netrpí len ona sama, ale aj jej partner.

Vedci si preto v tejto súvislosti dali za úlohu zistiť, koľko času počas života strávia ženy výberom oblečenia a skladaním si „dokonalého“ outfitu. Výsledok priniesol tri zaujímavé čísla: 17, 4 a 6. Až 17 minút zo dňa, 4 dni v roku a 6 mesiacov života minú nežné polovičky postávaním pred šatníkom a premýšľaním, čo na seba.

Pritom, až 62% žien trpí nezmyselnými traumami, ktoré im spôsobuje fakt, že nie sú spokojné so svojím outfitom. To však negatívne vplýva aj na ich partnera. Podľa štúdie až tretina mužov doslova trpí prílišnou vyberavosťou svojej partnerky, čo sa jej oblečenia týka, a pätina mužov je zase nepríjemne traumatizovaná, ak sa po celom byte povaľujú kúsky ženského oblečenia.

Prieskum, ktorého sa zúčastnilo 2-tisíc ľudí, má viacero prekvapivých záverov. 15% ľudí zvykne mať po rannom neúspechu v šatníku pokazený celý deň. Desatina oslovených žien sa priznala, že kvôli svojej vyberavosti a nerozhodnosti meškala do práce, jedna z 20-tich nežných polovičiek zase pripustila, že kvôli outfitu vôbec neprišla na dohodnutú schôdzku. Dlhé ranné vstávanie viedlo až u 21% žien k hádke a otvorenému konfliktu s ich partnerom. Viete, koľko kusov odevu má priemerná žena v šatníku? 152. Reálne však nosí iba 44% z nich!

Zdroj: dobrenoviny.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.