Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Legendárna zvučka Večerníčka dnes dostane novú podobu!

40-ročné dielo bude mať digitálne upravený zvuk.

V súvislosti so 60. výročím televízneho vysielania na Slovensku sa na obrazovky vráti legendárna zvučka Večerníčka z roku 1977. Tá bude vo vysokom rozlíšení (HD) a digitálne vyretušovaná. Vo vysielaní sa po prvý raz objaví symbolicky dnes (1. júna), teda na Medzinárodný deň detí, najväčší sviatok najmladších divákov o 18.45 na Dvojke.

Večerníčková zvučka mala premiéru pred takmer 40. rokmi, keď Československá televízia začala s pravidelným farebným vysielaním. Námet a scenár vytvorila Anna Minichová, pod výtvarné stvárnenie a réžiu sa podpísal Ladislav Čapek, hudbu Jaroslava Celbu interpretoval Filmový symfonický orchester.

Pôvodná zvučka Večerníčka má po novom digitálne upravený zvuk, obraz prešiel retušou aj novými farebnými korekciami a je zdigitalizovaný do HD kvality. Celý proces trval 150 hodín a pracoval na ňom päťčlenný tím.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Večerníčkový deduško bude hlavným hrdinom nielen obľúbenej zvučky, ale aj vybraných epizód zo seriálu V chalúpke a za chalúpkou, ktoré budú tvoriť dnešné prvojúnové Veľké detské predstavenie. Špeciálne vysielanie bude s hlasovým komentovaním pre nevidomých (AD) a so skrytými titulkami (ST) pre nepočujúcich.

Zdroj: teraz.sk; YouTube

Photo: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.