Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Opustila nás ďalšia hudobná legenda

Zomrel spevák Joe Cocker (†70).

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Vo veku 70 rokov zomrel včera populárny anglický spevák Joe Cocker. Pre BBC túto smutnú správu potvrdil jeho dlhoročný agent Barrie Marshall, podľa ktorého bol Cocker takým unikátnym umelcom, že zaplniť priestor, ktorý jeho odchod zanechá v srdciach blízkych aj fanúšikov, nebude možné. Cocker bol podľa neho skutočná hviezda, no zároveň vždy láskavý a pokorný muž, ktorý veľmi miloval hudbu a aj vystupovanie. Ako je známe, rodák zo Sheffieldu sa trápil s rakovinou pľúc, až napokon včera skonal vo svojom dome v americkom Colorade.

"Nepochybne bol najúžasnejším rockovým a soulovým hlasom, aký kedy vzišiel z Británie a po celý život sa vôbec nezmenil," dodal Marshall na Cockerovu adresu.

Joe Cocker sa narodil 20. mája v roku 1944. Hudobnú kariéru začínal coververziami skladieb od legendárnej skupiny The Beatles. Preslávil sa vďaka nezameniteľnému chrapľavému hlasu. V roku 1969 sa "biely soulman" zúčastnil na legendárnom festivale Woodstock. V roku 1983 získal prestížne ocenenie Grammy za duet s Jennifer Warnes s názvom Up Where We Belong. V roku 2001 ho uviedli do siene slávy Grammy.

Medzi jeho najväčšie hity patria skladby Unchain My Heart, You Are So Beautiful, Summer In The City či You Can Leave Your Hat On.

Zdroj: SITA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.