Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Hokejové modlitby: Postúpime?!

Dnešný duel, na ktorý nastúpime o 11:15 proti USA, má jasný prívlastok – o všetko!

Dnešný kľúčový duel B-skupiny MS medzi slovenskými hokejistami a USA nemá podľa zámorských reprezentantov žiadneho favorita. Američania si jeho dôležitosť uvedomujú a ak by v ňom stratili tri body, neúčasť vo štvrťfinále by považovali za obrovské sklamanie. Aj preto pôjdu kamarátske vzťahy z profiligových klubov so Slovákmi na ľade bokom.

Zverenci trénera Johna Hynesa si cestu do najlepšej osmičky tohtoročného šampionátu skomplikovali sami. Stretnutia s outsidermi z Bieloruska, Maďarska aj Francúzska suverénne zvládli, no mimoriadne dôležitý duel s Nemeckom prehrali 2:3.

Tesnou prehrou sa Američania pripravili o istú štvrťfinálovú účasť a ak podľahnú aj Slovákom v riadnom hracom čase, s ruským šampionátom sa rozlúčia. Dnešný duel tak nesie jasný prívlastok – o všetko! "Neviem, či je niekto favoritom. Musíme sa sústrediť len na seba a nič si nepripúšťať. Cítime tlak, no hlavne preto, že zápas sa bude hrať v netradičnom čase, oveľa skôr ako zvyčajne. Slováci majú napriek uplynulým prehrám dobrý tím, no nechceme im dať šancu," podčiarkol kapitán amerického mužstva Hendricks.

Vo výbere trénera Zdena Cígera narazí na klubového spoluhráča z Edmontonu. Hendricks dobre vie, že Andrej Sekera je najväčším slovenským lídrom nielen v produktivite, ale aj v kabíne. "Sme veľmi dobrí priatelia. Mám ho rád, ale v zápase to platiť nebude," zdôraznil 34-ročný útočník.
Zdroj:
teraz.sk

Photo: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.