Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Nevyhadzuj jadierka z kúpenej tekvice. Budú lepšie, ak ich povaríš. Tu je recept

Bola by škoda nevyužiť takú lahôdku. Jadierka sa varia preto, aby mali jemnejšiu šupku.

Tento recept je iný v tom, že vydlabané jadierka treba najprv očistiť od zvyškov tekvice. Potom ich treba povariť v slanej vode asi 5 minút.

Voda musí byť naozaj veľmi slaná, na liter daj aspoň jednu veľkú lyžicu. Podľa toho budú slané aj jadierka.

Keď sa povaria, zlej vriacu vodu, rozprestri ich na plech na papier na pečenie a posyp obľúbeným korením. Môže to byť karí, paprika, alebo zmes, ale už by nemala obsahovať soľ.

Pokvapkaj olejom, premiešaj a upeč pri 180 C. Pečú sa 5-15 minút, záleží od toho, ako funguje tvoja rúra.

Môžeš vyskúšať aj jadierka na sladko. V tom prípade nepridávaj soľ, ale hnedý cukor a škoricu.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.