Možno nevyzerá najlepšie, je hnedá a chlpatá, ale určite ti neuškodí. Zjedz ju aj s ovocím, alebo rozmixuj do smoothie.
Vo svete informácií sa ešte stále nájde zopár, ktoré si o kivi možno nevedel. Zopár sme ich zozbierali, aby ti lepšie chutilo.
– Chlpatá šupka vyzerá nevábne, ale ak ju zješ, dostaneš do tela špeciálne látky, ktoré v plode inde nie sú. Tie dokážu bojovať s E.coli a stafylokokovými infekciami. V šupke je aj vláknina a extra dávka vitamínu C.
– Toto ovocie pochádza z Číny, v súčasnosti sa podľa confetissimo.com viac ako 70% kivi pestuje v Taliansku.
– Kivi pred spaním ťa uspí. Obsahuje totiž veľkú dávku sérotonínu.
– Kúpené kivi ešte dozrieva a zosladne.
– Na kivi môžeš mať silnú alergiu, nie je však veľmi častá. Ak ťa z neho štípe jazyk a pery, nie je to alergia, ale reakcia na vysoký obsah vitamínu C.
– Kivi je ovocie, kiwi je nelietavý vták z Austrálie.
Teraz už vieš o kivi dosť, tak šup do obchodu, vyberaj tvrdé plody a doma ich nechaj 1-2 dni postáť, aby boli sladšie.