Plnené palacinky voňajú jeseňou, nech sa páči recept.
Palacinky milujú veľkí aj malí, tenučké cesto naplnené dobrotou sa dá naozaj pripraviť na veľa spôsobov. Tieto sú netradične plnené tekvicou na sladko, a ovoňané škoricou, klinčekmi a zázvorom.
Najprv si teda priprav klasické palacinky z mlieka, vajec a múky. Nezabudni cesto jemne osoliť, pridaj aj olej, nebudú sa lepiť na panvicu.
Urob si tenké palacinky na panvici a naplň ich tekvicovou plnkou.
Plnka:
Pyré z varenej alebo pečenej oranžovej tekvice, môže byť aj sladučké hokkaido
Smotanový syr (mascarpone)
Práškový cukor
Perníkové korenie
Všetko podľa chuti, množstva stravníkov a hladu. Stačí 250 g balenie smotanového syra na jednu stredne veľkú tekvicu.
Mascarpone najprv vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme pyré z tekvice, perníkové korenie alebo len škoricu, ako máte radšej.
A nezabudni! Šľahačka musí byť!