Jedlo podľa vedcov najviac ovplyvňujú sociálne podmienky a náš vek. Čím sme chudobnejší a starší, tým sa horšie stravujeme.
Pre mnohých ľudí je zdravá strava súčasťou každodenného života. Štúdia však teraz ukazuje, že medzi mužmi a ženami existujú rozdiely.
Ženy v priemere jedia o niečo viac ovocia a zeleniny s nízkym obsahom škrobu, ako je kapusta, uhorky, paradajky a celozrnné výrobky. Lepšie dodržiavajú diéty aj predpísané obmedzenia v strave.
Výskum sa podľa fitforfun.de sústredil aj na ďalšie porovnávania. Ľudia jedia rovnako nezdravo ako pred 30-timi rokmi. Síce sa zvýšila spotreba strukovín, ale pridali sme si údeniny a rýchle občerstvenie.
Všetci asi vieme, čo jesť a čo robiť, aby sme boli zdraví, skúsme podľa toho aspoň upraviť to ďalšie jedlo.