Dalo by sa to spojiť, ak rád cestuješ a máš cez víkend čas.
Mohli by sme začať tým lečom. Varia ho v sobotu v Šuranoch pri rybníku, a začínajú o druhej.
Potom by sme sa presunuli na krumplovník, guláš, baranie hrče, a ďalšie lakocinky do obce Hiadeľ, to je v Banskobystrickom kraji. Tam budú v sobotu vypekať skoro do polnoci, no a potom to môžeme zaliať tým vínkom.
Napríklad v Pezinku, kde bude vinobranie od piatku do nedele.
Ešte medzitým môžeš stihnúť Šarkaniádu v sobotu v Bielom kostole, Slávnosti jesene v Krakovanoch, Žilinský festival kávy a Koňar fest v Prešove.
Dá sa vybrať.
Ak by si nestíhal všetko, ponúkame recept na jeden plech krumplovníka:
8 zemiakov
1 vajce
1 čaj. lyžička soli
trochu rasce
3 pol. lyžice polohrubej múky
3 pol. lyžice hladkej múky
Zemiaky nastrúhaj na hrubšom strúhadle. Zmiešaj všetky ingrediencie a rovnomerne rozlož na vymastený plech. Peč na 180 stupňoch do zlatista. Počas pečenia, keď už povrch dostáva svoju typickú zlatistú farbu, potri krumplovník jemnou vrstvou masla alebo oleja.
Dobrú chuť a pekný víkend!