Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Toto je spôsob, ako zistiť na prvý pohľad, či je paprička poriadne štipľavá

Stačí, ak papričku vezmete do ruky a trošku ju ohmatáte.

Štipľavosť papričiek nezávisí od farby. Zelená, žltá, červená, to všetko môže byť rovnaká odroda v štádiu zrelosti.

Ak chcete vedieť, aká je paprička štipľavá, bez toho, aby ste ju ochutnali, ohmatajte ju prstami. Tie najpikantnejšie papričky sú hrboľaté, akoby zvrásnené na povrchu. Majú jemné kopčeky, jamky, výrastky.

A ešte malý tip. Vo vriacom jedle ich štipľavosť veľmi necítiť. Pália až keď jedlo vychladne, preto sa nám občas podarí to pri varení prehnať.

Čo pikantné je pre vás to naj?

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.