Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Práve dnes je vo svete pol milióna oslávencov

Mačky sú špecifické stvorenia, o ktorých vieme veľa, ale zďaleka nie všetko. Stačí jedno mačiatko, a to dokáže zabaviť celú rodinu plus všetky návštevy. Všetko naj, vaše mačacie veličenstvá, dnes máte svoj deň! Ale mliečkom vám nepripijeme, radšej máme pre vás čistú vodu. 8.august je Medzinárodný deň mačiek a tie už boli vo vesmíre, majú svoje božstvá, milujú ich hviezdy aj my! Sú také roztomilé. Tu je pár tipov ako osláviť ich dnešný sviatok:

Choď do mačacej kaviarne. Nájdeš ich napríklad v Poprade a Bratislave.

Daj si mačacie jazýčky. Už sa dajú kúpiť aj vo vegan verzii. Môžeš si ich dokonca pripraviť aj doma, ide do nich magických 7 surovín a sú lepšie, ako kupované. Recept na domáce mačacie jazýčky je naozaj jednoduchý.

Kúpiť si môžeš aj mačacie oko. Drahokam sa ťaží najmä v Rusku a Austrálii a existuje aj naozajstné nefalšované mačacie zlato, teda disulfid železnatý čiže ligotavý pyrit.

Urob mačací chrbát. Cvik, ktorý poznáme zo škôlky, je super na chrbticu. Ako presne? Prejdeme do pozície mačky, dlane si dáme pod ramená a kolená pod bedrový kĺb. S nádychom otvárame hrudník, prehneme chrbát a vyťahujeme sa. S výdychom zaguľatíme chrbát. Striedame niekoľkokrát, kým cítime príjemné uvoľnenie celej chrbtice. Existuje dokonca joga s mačkou a my jej tlieskame!

Pozri si muzikál Mačky, film Biela mačka, čierny kocúr, Catwoman, Garfielda, rozprávku Tom a Jerry, Mačky a psy, prečítaj si Psíčka a mačičku a Kocúra v čižmách.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.