Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

10 vecí, ktoré ešte musíte stihnúť v druhej polovici leta

To leto sa nám pomaly, ale isto odsýpa. Pozri sa, čo by si mal do konca ešte určite stihnúť. Bude to zábava!

Druhá polovica leta je pred nami. Koniec júla býva smutný, pretože, aj keď ešte mesiac prázdnin zostáva, uvedomuješ si, ako rýchlo ten čas beží. Pripravili sme si pre teba aktivity, ktoré by si mal do konca leta určite stihnúť. Pôjdeš do toho?

  1. Vyliezť na strom. Ak si ako dieťa lozil po stromoch, pripomeň si to toto leto. Ber do úvahy svoju kondíciu, váhu, vek aj divákov. A ten strom. Pre tých, čo si netrúfajú, je tu náhradné riešenie. Ľahni si pod strom. Pozeraj sa hore do koruny. Počúvaj vietor a predstav si, že sedíš na konári a je ti dobre.
  2. Spať vonku. Ale nie v luxusnom stane! Z toho by deti nič nemali. Postav im taký pelech, aký sme si robili kedysi: zo starkinej plachty. Na zem treba dať deky a nafukovačky, aby mali prístup aj mravce. A večer baterka a strašidelná knižka. Uaaaaaa!
  3. Pozorovať Mliečnu dráhu. V auguste je ju vidieť najlepšie, tak si nájdi fajn miesto, kam nesiaha svetelný smog (je to ťažké, ale nie nemožné). Tip: nepozeraj ďalekohľadom, lebo neuvidíš augustové perzeidy. Tento rok im nebude priať počasie, vrchol majú 13. augusta ráno a bude ich rušiť svit mesiaca. Najlepší čas na ich pozorovanie bude medzi 5. a 11.augustom, tak dúfame, že nejaké uvidíš a niečo si zaželáš!
  4. Prejesť sa melónov, pretože už čoskoro nebudú.. A keď budú, tak drahé, nebudú sladké, a vôbec: melóny sa jedia v lete. Melón je naj letné jedlo. Aj sa naješ, aj napiješ, aj umyješ.
  5. Zmoknúť. Lebo keď je teplo, chceme dážď a naopak. A poznáš tú od Richarda…? Si dnes mokráááá, ako myyyyš… Mmmm, sexi!
  6. Pokecať s kamošmi do rána. A pozrieť si východ slnka z ich alebo svojho dvora, balkóna, záhrady. A pozor: je moderné mať pri tom čistú hlavu.
  7. Kúpiť si pastelky a fixky pred začiatkom školského roka. Lebo aj keď ich nepotrebuješ, voňajú ako škola a začiatok niečoho nového. Vezmi aj akrylové farby, môžu sa hodiť.
  8. Urobiť svoju vymyslenú zaváraninu. A volať ju Moja špecialita. Cuketa s malinami a kakaom, hrušky s cibuľkou, sirup z ruží a vanilky, hlavne že sa zabavíš. Možno sa to zje na najbližšej grilovačke.
  9. Namaľovať obraz. Stačí ti pár akryloviek, štetec a dno krabice namiesto plátna… Môžeš použiť hocičo, čo si si kúpil s pastelkami.
  10. Okúpať sa nahí v jazere. Množné číslo, musíte byť aspoň dvaja, inak to nie je taká zábava. Všetci vieme, že zakázané ovocie chutí najviac, ale nudapláže nájdeš v okolí Bratislavy, na východe, pri Trenčíne aj Novom Meste nad Váhom. A najviac je ich na Googli.

Čo ešte určite chceš stihnúť ty?

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.