Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Ako urobiť doma naozaj parádne bubliny? Poznáme recept!

Recept obsahuje zložku, ktorú by si netipoval!

Povieme vám ako si namiešať najlepší bublifuk. Recept obsahuje tajnú ingredienciu, ktorú by ste netipovali. A fakt to funguje.

Je skoro zadarmo a deti to milujú. Kedysi nám ho miešali maminy z „jarovej vody“, dnes sa dá bublifuk kúpiť, existujú bublifuky na baterky, môžete si umelca s bublifukom objednať na oslavu alebo na svadbu.

Tie najmenšie pre deti sú za pár centov, výrobníky bublín stoja okolo 50 eur, ale aj tak je najväčšia zábava urobiť si bublinkové kúzlo doma. Existujú rôzne recepty, a k vode a saponátu už pribudli rôzne vylepšenia. Tu je niekoľko tipov, ako na to!

Na dobré bubliny potrebujete dobré počasie. Ideálne ak nefúka, je pod mrakom a nie je viac ako 25 C. V horúčavách a na slnku bubliny rýchlejšie praskajú.

Voda je najlepšia destilovaná, ale úplne stačí z vodovodu. Saponát najlepšie obyčajný a nie koncentrát. Takže tu je recept.

Na 3 šálky vody potrebujete:

¼ šálky saponátu

¼ šálky kukuričného škrobu

½ lyžičky prášku do pečiva

A TERAZ POZOR: ½ lyžice lubrikantu. Myslíme to vážne? Ak nemáte, tak glycerín. Bubliny vydržia dlhšie a budú lepšie držať.

Najprv pomiešate vodu a škrob, potom prilejete ostatné ingrediencie, a celú zmes necháte aspoň hodinu postáť. Škrob sa nerozpustí úplne, ale tak to má byť. Môžete bublifukovať. A pošlite fotky!

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.