Podeľme sa navzájom o najviac bizarné názvy!
Dnes 27. júla je Národný deň Crème brûlée alebo po slovensky – vanilkového pudingu preliateho karamelom. Dal by si si?
Tento francúzsky dezert spôsobil šialenstvo už v stredoveku, dnes si ho môžeme urobiť tiež a vyslovuje sa to krém brilé. To je jednoduché.
Sú ale aj ťažšie jazykolamy v jedlom svete a môžu byť aj takéto:
Gnocci poznáme ako ňoči, gnoky, gňoči, ale správne sú ňoky.
Eidam je naozaj EIDAM.
Muffin je správne mafin.
Paella je paejja.
Croissant je kruasaaan.
Cordon bleu je kordon ble.
Vínny je STREK, nie vinný strik.
A nakoniec milovaný cheesecake. Nie šisake. Šízechaki. Číscejk. Ani chezekake. Ale číz kejk.
Tiež si dostal na niečo z toho chuť?