Známy šéfkuchár si viac ako svoje recepty stráži súkromie.
Jaroslav Žídek (46) je pojmom predovšetkým v kulinárskom prostredí, nielen v českom, ale ako odborník na kuchyňu pôsobí aj na Slovensku. Vyštudovaný kuchár pre lôžkové a jedálenské vozne však svoje „umenie pri hrncoch“ predstavil aj iným krajinám – Švédsku, Dánsku, Nórsku, Anglicku, Taliansku, Francúzsku či Španielsku. Objavil sa aj na TV obrazovke, kde v programe „Áno, šéfe!“ a „Nebíčko v papuľke“ učil ľudí správne variť. Obávaný aj uznávaný, taký je šéfkuchár Jarda Žídek, ktorý vo svojom obore získal množstvo hodnotných ocenení.
Podľa jeho slov je dôležité variť srdcom, zakaždým zapojiť fantáziu, trochu drzosti, veselosti a v neposlednom rade sa nebáť experimentovať!
Ako vyzerá Veľká noc u profesionálneho kuchára? A aké tipy na veľkonočný stôl ponúka poslucháčom Rádia Jemné? 🙂
Vypočujte si 2 minúty s osobnosťou, ktorú máte radi:
Zdroj: Archív Rádio Jemné; aktuality.sk