Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Katka Knechtová vyrazila na turné!

Prešovská rodáčka oslávila pred týždňom 35. narodeniny.

Prežijú len milenci Tour – to je názov nového koncertného turné charizmatickej speváčky a skladateľky Katky Knechtovej. Rovnaký názov nesie aj v poradí už tretí jej sólový album (Prežijú len milenci).

Premiérový koncert absolvovala Katka v nedeľu 20. marca v Žiline. Dlhé roky obľúbená rodáčka z Prešova sa vždy snaží prísť s niečím novým, čo platí aj o jej koncertných vystúpeniach.

Katka na aktuálnom turné ponúka piesne z nového albumu, ako aj veľké hity z predchádzajúcich rokov, avšak v nových aranžmánoch a s rozšírenou kapelou, do ktorej pribudli dvojica klávesových nástrojov, banjo, harfa, violončelo, husle a kontrabas.

Pod nové aranžmány sa spolu so speváčkou podpísal Adam Kuruc.

"Každý koncert prežívam, akoby bol prvý, aj skúšky som prežívala intenzívne. S Adamom sme robili aranžmány pol roka, potom sme cvičili v niekoľkých etapách, čiže neboli to iba tri mesiace, bolo toho viac, aby sme ten koncert dostali pod kožu, nacvičili a dokázali precítiť. Tá hudba si vyžaduje koncentráciu, nie je to klasický koncert, ktorý si žiada iba uvoľnenie, musíme byť naviazaní jeden na druhého, vnímať sa, počúvať sa a prežívať to navzájom, aby sme tú energiu a hudbu dokázali poslať aj na ľudí," povedala Katka po koncerte.

Nový album si hudobníčka vydala sama. "Som veľmi rada a vďačná, že album má u fanúšikov úspech, že ľudia majú o moju hudbu stále záujem, že chodia na moje koncerty. Tento koncert mám v pláne nahrať a bude z neho live album," dodala.

Prežijú len milenci Tour pokračuje 23. marca (streda) v Košiciach, 24. marca (štvrtok) v Prešove, ďalšími mestami, ktoré Katka navštívi, budú aj Dolný Kubín (31.3.), Prievidza (1.4.) a Trenčín (23.6.).

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: teraz.sk; YouTube

Photo: presov24.sk; TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.