Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Google vstupuje do boja proti vírusu Zika!

Spoločnosť plánuje investovať peniaze najmä do zníženia populácie komárov, ktoré vírus prenášajú.

Spoločnosť Google sa rozhodla venovať milión dolárov (v prepočte viac ako 917-tisíc €) na boj proti šíreniu vírusu Zika. Zároveň ponúkla aj pomoc svojich dátových inžinierov a analytikov.

Vírus Zika sa od minuloročnej jesene stihol rozšíriť do viac ako 30-tich krajín prevažne Južnej a Severnej Ameriky. Prenášajú ho najmä komáre. Spoločnosť Google na svojom oficiálnom blogu uviedla, že na poskytnutie pomoci sa cíti dostatočne povolaná, keďže sa špecializuje na vyhľadávanie informácií a analýzu veľkého množstva dát.

Dodala, že od novembra 2015 zaznamenala 3-tisíc percentný nárast v celosvetovom hľadaní slova Zika! Finančný príspevok venuje Google Detskému fondu OSN (UNICEF). Použitý bude predovšetkým na zníženie populácie komárov, diagnostikovanie vírusu, vývoj očkovacej látky a tiež na zamedzenie šírenia vírusu.

Počítačoví inžinieri Google chcú navyše pomôcť vybudovať platformu, ktorá bude môcť predpovedať lokalitu, kde hrozí potenciálne prepuknutie vírusu.

Vírus Zika je prenášaný komármi. Spôsobuje horúčku, bolesti hlavy aj kĺbov. Veľké riziko predstavuje najmä pre tehotné ženy. Prvý prípad nakazenia týmto vírusom sa už potvrdil aj na Slovensku.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.