Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

2 min s … : Ľubomír Višňovský dosníval jeden svoj veľký sen!

Višňa, ako ho poznajú hokejoví priaznivci, dal prednosť zdraviu pred vášňou.

Višňove korčule už visia na klinci

Obranca Ľubomír Višňovský (39) rozosmutnil nejedno hokejové srdce, keď pred pár dňami oznámil koniec svojej profesionálnej kariéry. Urobil tak v drese Slovana Bratislava, po prehratom zápase, ktorý mužstvo vyradil z play off KHL. Jeho odchod z ľadu mal zvláštnu symboliku, keďže Višňa, ako ho poznajú fanúšikovia a hokejová obec, skončil tam, kde kedysi aj začínal. Za mužstvo Slovan Bratislava nastúpil prvýkrát ešte v sezóne 1994/1995 a získal s ním napokon dva majstrovské tituly.

V roku 2000 bol draftovaný klubom Los Angeles Kings ako 118-ty hráč, pričom už v nasledujúcej sezóne sa zaradil medzi slovenskú hokejovú elitu a pevnú oporu svojho tímu. Do hokejovej histórie sa Ľubomír Višňovský zapísal ako mimoriadne rýchly korčuliar so silnou streľbou a výbornou fyzickou vytrvalosťou. Právom mu patrí miesto v skupine najužitočnejších obrancov a najlepších hráčov NHL.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Ako sa k rozhodnutiu ukončiť bohatú hokejovú kariéru postavila rodina Ľuba Višňovského? A aké plány má do blízkej budúcnosti? Dozviete sa v priloženom rozhovore.

Vypočujte si 2 minúty s osobnosťou, ktorú máte radi:

Zdroj: Archív Rádio Jemné; osobnosti.sk; YouTube

Photo: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.