Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Slovensko ako dovolenková destinácia? Odporúčajú nás aj svetové médiá!

Mexickým novinárom učarila Banská Štiavnica.

"Na dobrodružný výlet do Tatier pozýva britský denník The Guardian, dánsky MXmeteoexpress zase píše, že slovenské lyžiarske destinácie sú zaujímavou alternatívou k talianskym či rakúskym strediskám," uviedol hovorca SACR Martin Šebesta.

Mnohé maďarské médiá podľa jeho slov pozývajú čitateľov a divákov na lyžovačku do Vysokých Tatier, na Chopok či na Donovaly, ale aj na návštevy slovenských miest – Bratislavy a Košíc.

Vysokotatranskú turistiku zase radí navštíviť svojim čitateľom aj fínsky časopis pre karavanistov Camper.

"Pozornosť médií sa zamerala aj na slovenskú kultúru. Tá rezonovala najmä v Japonsku," doplnil Martin Šebesta. Návštevu Vlkolínca či pamiatky zapísané v Zozname svetového dedičstva UNESCO zaradilo medzi európske skvosty Japonské združenie cestovných kancelárií.

"Mexických novinárov z časopisu Excelsior očarila Banská Štiavnica," dodal hovorca SACR.

Britský The Telegraph neostal iba pri mestách, keď zaradil Dunaj medzi 14 najkrajších riek Európy a Bratislavu predstavil ako ideálne miesto na výlety do Karpát.

"Zaradenie slovenských turistických destinácií do cestovateľských rebríčkov v prestížnych svetových médiách je skvelý spôsob, ako prilákať na Slovensko viac turistov," zhodnotila generálna riaditeľka SACR Marta Kučerová.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.