Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Číňania privítali nový rok – rok ohnivej opice!

Podľa čínskej astrológie sme 8. februára vstúpili do roku ohnivej opice.

Tradičný kostým novoročných osláv v Pekingu

Čínska astrológia diktuje nový rok ohnivej opice

V nedeľu 7. februára 2016 o polnoci miestneho času oslávila Čína príchod nového roka ohnivej opice. Najväčšiu udalosť roka oslavovali stovky miliónov Číňanov.

Podľa čínskej astrológie sme 8. februára vstúpili do roku ohnivej opice. Ďalšiemu znameniu zverokruhu odovzdá opica žezlo 27. januára 2017, keď na trón nastúpi kohút.

Opica nepraje krátkodobým flirtom

Po pokojnom roku drevenej kozy (ovce) bude "nový" rok v znamení ohnivej opice činorodý a tvorivý, plný energie, elánu a výziev, prinesie však aj strach a neistotu vyplývajúce zo zmien. V oblasti rodinných a partnerských vzťahov zavládne harmónia. Opica praje láske, najmä dlhodobým zväzkom a naopak, príliš nefandí nezáväzným flirtom a prudkým emóciám.

Čínsky kalendár je pravdepodobne najstarší na svete. Jeho základy sú staré takmer 5 000 rokov. Je odvodený od pohybu Mesiaca, pretože Číňania verili v jeho moc a vplyv na pozemský život.

Sviatok jari vítajú Číňania poriadne nahlas, pretože podľa tradície je jeden zo zlých duchov vkrádajúcich sa do ľudských príbytkov mimoriadne citlivý práve na hluk.

Kvety a sušené ovocie ako symbol pozitívnych udalostí v novom roku

Pred vypuknutím osláv zdobia Číňania interiér svojich príbytkov pestrofarebnými kvetmi a misami plnými ovocia. Kvety symbolizujú nový život, bohatstvo a kariérny postup. Svoju symboliku má aj sedem druhov sušeného ovocia. Napríklad kokos symbolizuje dlhovekosť, melón dobré zdravie a liči (čínska slivka) symbolizuje pevné rodinné väzby.

Rok ohnivej opice prinesie nekončiacu aktivitu. Istoty sa budú strácať, ale objavia sa nové príležitosti. Ambicióznych, flexibilných a nápaditých ľudí neminie kariérny postup. Tento rok bude priať nadväzovaniu nových a úspešných obchodných partnerstiev. Opatrnosť sa však vyplatí v oblastí financií; prázdne plytvanie peňazí neminú následky.

Všetky medziľudské vzťahy, ktoré vzniknú v roku ohnivej opice budú údajne pevné, stabilné a dlhodobé. Pretrvávajúce partnerské problémy sa doriešia, veľké lásky budú zavŕšené manželstvom alebo založením rodiny. Pre ľudí vyhľadávajúcich krátke milostné aféry nebude rok opice šťastným. Prehliadané a tolerované nebudú ani klamstvá a zavádzanie, všetky neférové kroky čaká odplata. Opica vyjde v ústrety každému, kto o svojich krokoch rozmýšľa. Rok v jej znamení bude hektický, ale veselý a plný bohatého spoločenského života.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pinterest.sk; tasr.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.