Na pomoc si vezmite jedlú sódu, zemiaky alebo čajové vrecúška.
Akákoľvek pripálenina v kuchyni je pochopiteľne neželanou záležitosťou, keďže proces jej odstránenia trvá dlho a nie vždy sa končí úspechom. Šikovná gazdinka však nehádže flintu do žita, ani pripálený hrniec do koša a hľadá spôsoby, ako ho vyčistiť.
A nie zakaždým na to potrebuje drahé čistiace prostriedky.
JEDLÁ SÓDA
Panvicu naplňte vodou a pridajte cca 5 polievkových lyžíc jedlej sódy. „Povarte“ asi 50 minút a je to!
ZEMIAK
Jedlú sódu využijeme aj v tomto prípade, avšak ponoríme do nej jeden stredne veľký zemiak, ktorý predtým rozrežeme na polovicu. Vytrieme ním dno pripálenej panvice. Počas čistenia je dobré už zašpinenú časť zemiaku odrezať a opätovne ho „obaliť“ v jedlej sóde.
ČAJOVÉ VRECÚŠKO
Vezmite vrecúško čaju a votrite ho na vnútornú stranu panvice, kde sa nahromadilo najviac tuku. Efekt je takmer okamžitý, pretože tuk by sa mal do čaju hneď vstrebávať. Na vyčistenie jednej panvice sú potrebné 2 až 3 čajové vrecúška, pričom vôbec nezáleží na cene, pokojne môžete v obchode siahnuť po najlacnejšom dostupnom čaji.
Pochopiteľne, tieto prírodné spôsoby čistenia môžeme aplikovať na akúkoľvek pripálenú kuchynskú nádobu. Rozdiel bude len v tom, že aspoň troškou prispejeme k ochrane životného prostredia.
Zdroj: webnoviny.sk
Photo: pixabay.com