Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Čo majú spoločné mená Jakub, Ema a Emma?

Pozrite si, ktoré dievčenské a chlapčenské mená kraľujú medzi bábätkami narodenými v tomto roku!

Najpoužívanejšie mená za rok 2015 sú už známe!

Najčastejšie mená pre deti narodené v tomto roku sú Jakub, Ema a Emma.

Informáciu potvrdila Martina Smatanová z magazínu Najmama.sk. Magazín pritom oslovil slovenské matriky a vo vzájomnej spolupráci s nimi zostavil rebríček najčastejších mien detí narodených v roku 2015.

Skokanom roka sa stal Michal!

V porovnaní s minulým rokom nastala na prvých dvoch miestach u chlapcov zmena. Najčastejšie meno pre chlapca je na Slovensku opäť Jakub, ktorý dominoval až v 24 okresoch. Na druhé miesto sa dostalo meno Adam, ktoré bolo minuloročným víťazom. Tretí skončil Michal, štvrtý je Martin a piaty Matej. Nováčikmi alebo navrátilcami v prvej desiatke sú mená Michal, Tomáš, Lukáš a Peter, ktoré sa v roku 2014 umiestnili na nižších priečkach. Skokan roka 2015 je jednoznačne meno Michal, ktoré sa objavilo v prvej trojke. Naopak, najväčší pokles zaznamenali mená Matúš, ktoré vypadlo z prvej desiatky a Samuel, ktorý poklesol o tri priečky.

Dievčatám opäť kraľuje Ema a Emma!

Podľa spomínané portálu, výberu dievčenských mien za rok 2015 dominovala Ema a Emma. Obe sa objavili na popredných miestach v 20-tich slovenských okresoch a obhájili tak minuloročné prvenstvo. Na druhom mieste sa umiestnila Natália, ktorá vytlačila minuloročnú Sofiu a na treťom mieste sa objavila Nina. Až na štvrtom mieste skončila doteraz veľmi obľúbená Sofia a piata bola Nela. Nováčikmi v tomto rebríčku sú mená Karolína, Eliška a Katarína. Ženskou skokankou roka sa stala Eliška, ktorá, napriek tomu, že sa v minulosti v rebríčku najpoužívanejších dievčenských mien neobjavovala, skončila v tohtoročnom hodnotení na ôsmom mieste. Výraznejší pokles zaznamenala Laura, ktorá klesla o tri pozície.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.