K letu patrí slnko, voda, rodina, priatelia, ale aj dobré jedlo. A počas leta vám tipy na dobré chutné letné osvieženia prinášame aj my. Dnes to bude niečo, čo sa hodí k akémukoľvek šalátu:
RECEPT NA PESTO ROSSO:
2 – 4 strúčiky cesnaku
300 g sušených paradajok naložených v oleji
50 g píniových orieškov
1 lyžička soli
čierne korenie
30 g lístkov bazalky
100 g nastrúhaného pecorina
olivový olej
Postup:
Cesnak ošúpeme. Paradajky dáme odkvapkať, olej však zachytíme. Paradajky, píniové oriešky, cesnak a bazalku rozmixujeme na pyré. Primiešame syr, pastu vyberieme z mixéra, osolíme a okoreníme. Nakoniec pomaly vmiešame olej z paradajok. Ak je pesto príliš suché, pridáme trochu olivového oleja. Dobrú chuť :-).