Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Milujete čokoládu? Vyrobte si ju sami!

V prípade čokolády platí – čím tmavšia, tým zdravšia.

Život je ako bonboniéra. Nikdy nevieš, čo ochutnáš. To však neplatí v prípade, že si čokoládu vyrobíte doma. Pravý milovník tejto sladkej pochúťky si totiž zakladá na jej kvalite.

Čím tmavšia, tým zdravšia

Kvalita čokolády je priamoúmerná obsahu kakaa v nej, to znamená, že čím viac ho obsahuje, tým bude zdravšia. Čisté kakao patrí medzi najsilnejšie antioxidanty a zbavuje naše telo škodlivých látok. Suchý kakaový prášok je bez zlého cholesterolu a naopak, nájdeme v ňom veľa diétnej vlákniny, železa, horčíka, draslíka či zinku. Ako súčasť kozmetických prípravkov prečisťuje aj vyživuje pleť. Navyše, čokoládu možno využiť aj ako opaľovací krém. Podľa vedeckých štúdií treba kvalitnú tmavú čokoládu konzumovať aspoň 12 týždňov pred letnou dovolenkou. Vôňa, chuť a vitamín niacín, to je trojica, ktorá robí z tejto sladkej pochúťky účinný antistresový prostriedok.

Recept na domácu bielu čokoládu:

Ingrediencie:

  • 1 hrnček surového potravinového kakaového masla
  • 1 hrnček práškového cukru
  • ¼hrnčeka sušeného mlieka (pomletého na jemný prášok)
  • 2 vanilkové struky
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu na alkoholovej báze

Príprava:

Kakaové maslo v miske vložte nad hrniec s vriacou vodou a varte na miernom ohni nad parou. Pridajte práškový cukor a sušené mlieko. Za stáleho miešania sa zmes začne topiť. Pridajte vanilku a dôkladne premiešajte, aby sa cukor aj sušené mlieko roztopili. Vzniknutú hmotu vlejte do čokoládovej formy podľa vlastného výberu (najlepšie silikónovej). Čokoládu nechajte počas niekoľkých hodín stvrdnúť na čerstvom vzduchu a na záver tuhnutie dokončite v chladničke (na cca 20 minút).

Zdroj: KAMzaKRASOU.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.