Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

V obľúbenej stavebnici Lego našli rodičia silný odkaz!

Už viac 40 rokov sa šíri posolstvo spoločnosti Lego, ktoré vás prinúti sa aspoň na chvíľu zamyslieť.

Lego pre všetkých?

V roku 1974 napísala spoločnosť Lego otvorený list rodičom o rovnoprávnosti žien a mužov, respektíve dievčat a chlapcov! Odkaz sa po viac ako 40-tich rokoch stále šíri ďalej a zasahuje aj nové generácie.

Posolstvo v odkaze hovorí: „Túžba tvoriť je rovnako silná u všetkých detí. U chlapcov aj u dievčat. Je to fantázia, ktorá je dôležitá, nie zručnosť. Stavajú to, čo im napadne a takým spôsobom, akým sami chcú. Posteľ či kamión. Dom pre bábiky alebo vesmírnu loď. Mnohým chlapcom sa páčia domčeky pre bábiky. Sú ľudskejšie ako napríklad vesmírne lode. No veľa dievčat zasa preferuje kozmické lode, pretože sú vzrušujúcejšie ako domy pre bábiky. Najdôležitejšie však je, aby sme im dali do rúk správny materiál a nechali ich tvoriť to, k čomu apelujú,“ písalo v liste.

List bol pribalený do niekoľkých krabíc s Lego stavebnicou domu pre bábiky, ktorá sa predávala práve pred štyridsiatimi rokmi. Jeho hlboká myšlienka má svoj význam aj dnes, keď list niekto po rokoch opäť objavil, odfotil ho a uverejnil na sociálnej sieti. Dostal sa do povedomia tisícok ľudí z celého sveta, ktorí ho na internete začali zdieľať.

Zdroj: dobrenoviny.sk

Photo: pixabay.com; dobrenoviny.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.