Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Chcem maškrtiť, ale nepribrať!

Aj vy patríte k tým, ktorým nie je cudzie večerné otváranie chladničky?

Hlad je dobrý sluha, ale zlý pán a jeho večerné návaly, ak mu neodoláme, sa s veľkou pravdepodobnosťou podpíšu na krivkách našej postavy. "Mám chuť na niečo dobré", to je veta, ktorou sa naše "hrešenie", čo sa zdravého stravovania týka, začína. Ozaj, vy si na čom zvyknete pri telke pochutnávať? Čokoláda, oriešky, čipsy? Verte tomu, že existujú aj také maškrty, vďaka ktorým nepriberiete!

Vymeňte slané čipsy za čipsy zo sušených jabĺk! Ako na to?Jablká nakrájajte na tenké plátky, poukladajte ich na plech a posypte škoricou. Zapečte ich v rúre na 15 minút (pri teplote 200 stupňov) a po vypnutí ich v nej nechajte sušiť aspoň 4 hodiny.

Opečte si karfiol. Ako na to? Menšie ružičky karfiolu dajte na 5 minút variť do vriacej vody. Potom ich poukladajte na plech, posypte soľou, červenou paprikou a troškou korenia. Zapečte na 10 minút (pri teplote 200 stupňov).

Vyskúšajte cukinu so syrom! Ako na to? Cukinu nakrájajte na rovnako hrubé kolieska a potrite ich olejom. Z oboch strán ich do zlatista opečte na panvici. Posypte nastrúhaným syrom, polejte paradajkovým pretlakom a na 10 minút ich zapečte v rúre.

Chrumkavý banán s medom namiesto čokolády. Ako na to? Banán pokrájajte na menšie kolieska, posypte trochou škorice a pokvapkajte medom. Dajte ho na vopred rozohriatu panvicu a opečte z každej strany.

Pochuťte si na cíceri. Ako na to? Cícer najskôr uvarte. Potom ho rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie a posoľte. Dajte ho na 30 minút piecť pri teplote 180 stupňov. Počas pečenia ho párkrát premiešajte.

K paradajkám patrí mozzarella. Ako na to? Paradajky pokrájajte na kolieska a poukladajte ich na plech. Na každý plátok osobitne položte kúsok mozzarelly a bazalky. Posypte korením a dajte zapiecť do rúry na 15 minút.

Chrum, chrum mrkva. Ako na to? Mrkvu nakrájajte na tenké pásiky a dajte na 10 minút variť do vriacej vody. Potom ju položte na plech, pokvapkajte olejom, osoľte, posypte korením aj petržlenovou vňaťou. Dajte piecť na 20 minút (pri teplote 200 stupňov).

V hlavnej úlohe jablko a arašidové maslo. Ako na to? Jablká pokrájajte na mesiačiky. Natrite na ne tenkú vsrstvu kvalitného arašidového masla, posypte ovsenými vločkami a polejte čokoládou s vysokým podielom kakaa.

Zdroj: KAMzaKRASOU.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.