Čo robiť s pripálenou ryžou alebo s presolenou polievkou? 😉
Netreba za ne platiť a sú účinné – rady starých mám. Babičky sú zázračné bytosti s vždy plnou chladničkou, ktoré si vedia poradiť aj v situácii, keď sme to my už dávno vzdali. Navyše, majú (takmer) vždy pravdu a kuchyňa je miesto, kde kráľujú výhradne ony! 🙂
- Pripálila sa vám ryža? Zoberte si na pomoc chlieb. Ryžu odstavte a krajcom chleba ju na 5 minút prikryte. Nebude voňať po spálenine
- Upiekli ste koláč? Horúci ho nikdy nevyklápajte z formy. Dajte mu 5 až 10 minút, nech sa vychladí. Ak sa stále nebude dať z formy vybrať, položte na ňu vlhkú utierku
- Nakrájali ste si banán a máte obavy, že vám sčernie? Pokvapkajte ho citrónovou alebo ananásovou šťavou
- Chcete sa zbaviť kožky na pudingu? Nasypte na ešte horúci puding práškový cukor
- Slzíte pri krájaní cibule? Zahryznite sa do chleba a pomaly ho prežúvajte
- Presolili ste polievku? Zachráni ju jeden zemiak. Vložte ho do polievky a nechajte uvariť
- Nepodaril sa vám sneh z bielkov? Aby bol nabudúce pevný, pridajte doň štipku soli alebo citrónovú šťavu
- Snažíte sa, aby vám pri pečení koláča nekleslo ovocie až na spodok cesta? Obaľte ho predtým v hladkej múke
- Chcete vysypať formu na pečenie a chýba vám múka? Pokojne použite kokosovú múčku alebo mleté orechy
- Pečiete zemiaky a dúfate, že budú chrumkavé? Ešte surové ich posypte múkou a až potom ich vložte ich do horúceho oleja
- Neradi šúpete uvarené vajíčka? Keď do vody, v ktorej ich varíte, pridáte trošku octu, pôjde to ľahšie
- Snažíte sa, aby hlávkový šalát vydržal čo najdlhšie čerstvý? Neumytý ho vložte do mikroténového vrecka, prilejte trochu vody a odložte do chladničky
- Chcete sa vyhnúť popraskaniu šupky pri varení zemiakov? Vodu osoľte alebo do nej pridajte jednu polievkovú lyžicu oleja
Zdroj: KAMzaKRASOU.sk
Photo: pixabay.com