Nepečenú mangovú tortu zvládnu aj menej šikovní „kuchári“! 🙂
Mango je ovocie, ktoré sa mimoriadnej obľube teší najmä v Indii. Svojich fanúšikov má určite aj v slovenských domácnostiach, najmä vďaka lahodnej chuti a príjemnej vôni. S prívlastkom "tabletka zdravia" sa taktiež používa na výrobu vína a pálenky. Mimochodom, už ste ochutnali mangovú tortu? Ponúkame vám recept na jej prípravu!
Ingrediencie:
- 180 gramov maslových keksíkov
- 70 gramov masla
- 250 gramov jemného nízkotučného tvarohu
- 200 gramov smotany na šľahanie
- 60 gramov práškového cukru
- 1 mango
- 1 želatínový stužovač
Postup:
Pomleté keksíky pomiešame s rozpusteným maslom. Papierom na pečenie ich rukami natlačíme do 18-centimetrovej tortovej formy a vložíme do chladničky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha. Mango olúpeme a za pomoci mixéra ho vymiešame na hladkú hmotu. Tvaroh vyšľaháme s cukrom a pridáme mangové pyré. Vopred pripravený želatínový stužovač zmiešame s mangovým krémom a lopatkou primiešame aj tuhú smotanu. Krém napokon nanesieme na korpus z keksíkov a necháme stuhnúť v chladničke.
Zdroj, photo: KAMzaKRASOU.sk