Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Často vás prepadáva vlčí hlad? Čítajte ďalej!

Naučte sa bojovať s pažravosťou – jedlom.

Či už prežívate obdobie diét alebo sa stravujete "ledabolo", len nech niečím upokojíte hladný žalúdok, určite vám nie je neznámy pojem vlčí hlad. Dostaví sa v nechcenej chvíli a premôcť ho nie je jednoduché. Vzniká väčšinou po konzumácii takých jedál, ktoré obsahujú veľké množstvo rýchlo stráviteľných sacharidov. Tie na jednej strane zasýtia, pocit plnosti po ich zjedení však veľmi rýchlo odchádza.

Rovnako však existujú jedlá, vďaka ktorým pocit sýtosti vydrží dlhšie: oriešky, ovsené vločky, jablká, pikantné korenie, mäta či avokádo.

Oriešky sú bohaté na zdravé tuky, omega mastné kyseliny a na vlákninu, ktorá sa trávi pomaly. Okrem toho, oriešky upravujú hladinu cholesterolu v tele.

Stačí miska ovsených vločiek a vlčí hlad nemá šancu, keďže vločky zvyšujú hladinu hormónu cholecystokinínu, ktorý hlad kontroluje.

Ideálne na desiatu alebo na olovrant sú jablká. Vďaka dostatku vlákniny a vody vytvára ich konzumácia pocit plného žalúdka. Za zmienku stojí aj pektín, ktorý bráni usádzaniu cukru v krvi a podnecovaniu hladu.

Pikantné jedlá patria do skupiny tých, vďaka ktorým pocit plnosti pretrváva dlhšie. Okrem toho, zrýchľujú metabolizmus.

Vôňa mäty má upokojujúce účinky, pomáha však aj potlačiť chuť do jedla. Či už vďaka mätovému čaju alebo vonnej lampe s mätovým olejom, určite toho zjete menej.

Ako efektívna prevencia v súvislosti s vlčím hladom pôsobí aj avokádo. Nachádza sa v ňom veľa nenásytených tukov a už jeden kúsok chlebíka avokádovej nátierky na raňajky nasýti až do poobedňajších hodín.

Zdroj: KAMzaKRASOU.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.