Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Miro Žbirka vydáva nový album. Bude sa volať MIRO!

Nahrávanie albumu v legendárnom londýnskom štúdiu Abbey Road bolo od malička veľkým snom Mira Žbirku!

Začalo sa to darčekom od manželky Katky k jeho šesťdesiatke. Vtedy Meky nahral dve pesničky a spriatelil sa s producentom Robom Cassom. Album sa však začal rodiť až o dva roky neskôr a čoskoro uzrie svetlo sveta.

Album MIRO vyjde 18. septembra 2015 a o necelý mesiac neskôr ho Miro Žbirka uvedie do života dvomi špeciálnymi koncertami s hviezdnymi hosťami! Prvý sa bude konať v Prahe (13.10) a uvidia ho len pozvaní hostia a médiá. Slovenskí fanúšikovia získali privilégium a 15.10. budú môcť byť pri tomto nevšednom zážitku v Bratislave osobne. Do predaja sa dostane limitovaný počet- 250 vstupeniek.

Nový album sa nahrával v štúdiu Abbey Road s producentom Robom Cassom. Na albume spolupracovali legendy ako Manfred Mann či Pete Brown, dvorný textár kapely Cream, beatník a básnik, autor dnes už kultových skladieb Sunshine Of Your Love, či White Room. Práve jeho silné zaujatie a nadšenie pre skladby Mira Žbirku rozhodli o tom, že sa polovica dvojalbumu nahrala po anglicky. Na slovenskú časť albumu napísal texty Miro Žbirka a dve z ôsmych skladieb otextoval jeho dlhoročný spolupracovník, básnik a textár Kamil Peteraj.

„Po 25 rokoch vychádza môj album aj na vinyle a som veľmi rád, že som nevyhodil gramofón. Pre fajnšmekrov je to úplne iný zvuk a samozrejme vynikne aj výtvarna stránka obalu, ktorý je vyskladaný z desiatok fotiek nafotených v Abbey Road“, povedal s úsmevom Miro Žbirka

Prvá skladba z albumu Prišla z Londýna znela z rádií celé leto a v deň vydania albumu MIRO príde ďalší singel, ktorý má nečakaného režiséra a rovnako nečakaný koniec. Bude to veľké prekvapenie! 🙂

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: PromessaMusicPromotion; YouTube

Photo: facebook.com/MiroZbirka

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.